
2016-12-23
Miło jest nam poinformować, że ISOQAR rozszerzył zakres swojej akredytacji w standardzie IFS Food o kolejne Kategorie:
Kategoria 1 - Czerwone i białe mięso, produkty drobiowe i mięsne
Kategoria 5 - Owoce i warzywa
Kategoria 9 - Oleje i tłuszcze
Od grudnia 2016r. wszystkie certyfikaty IFS Food wydawane przez ISOQAR dla kategorii:
Kategoria 1 - Czerwone i białe mięso, produkty drobiowe i mięsne
Kategoria 4 - Produkty mleczne
Kategoria 5 - Owoce i warzywa
Kategoria 6 - Produkty zbożowe, płatki zbożowe, przemysłowe wyroby piekarnicze i cukiernicze, słodycze, przekąski
Kategoria 8 - Napoje
Kategoria 9 - Oleje i tłuszcze
Kategoria 10 - Sypkie, inne składniki i dodatki
są akredytowane przez prestiżowy brytyjski organ akredytujący UKAS (United Kingdom Accreditation Service), co zapewnia im rozpoznawalność i uznawalność na całym świecie.
Certyfikat IFS Food jest uznanym przez GFSI (Global Food Safety Initiative) standardem dla auditu bezpieczeństwa żywności i jakości procesów i produktów producentów żywności. Dotyczy to zakładów przetwarzających żywność lub firm, które pakują sypkie produkty spożywcze.
Certyfikacja na zgodność ze standardem IFS Food niesie ze sobą szereg korzyści:
Zadzwoń pod numer +48 22 649 76 64 lub napisz na isoqar@isoqar.pl i zapytaj o to, jakie kroki trzeba podjąć, aby uzyskać certyfikat IFS Food.