Przegląd Polskich Norm dla wyrobów owocowo-warzywnych

Przegląd Polskich Norm dla wyrobów owocowo-warzywnych

Pomimo, że Polskie Normy nie należą do kanonu obowiązujących dokumentów prawnych, wciąż są dokumentami technicznymi do dobrowolnego stosowania, i nadal chętnie po nie sięgamy. Dlatego chcielibyśmy poinformować, że w ramach corocznych przeglądów, w kwietniu 2017 przyszedł czas na przegląd norm dla wyrobów owocowo-warzywnych takich jak:

 

Numer normyTytuł normyData publikacji
PN-A-75960:1996PKonserwy mięsno-warzywne1996-03-07
PN-A-75049:1996PPrzetwory owocowe -- Kremogeny1996-03-21
PN-A-75115:2001PProdukty owocowe -- Konfitury2001-07-23
PN-A-75953:2006PPrzetwory owocowe -- Kompoty2006-09-05
PN-A-78502:2006PPółprzetwory grzybowe -- Grzyby w solance2006-09-12
PN-A-86951:2006PProdukty warzywne, owocowe, warzywno-owocowe i warzywno-grzybowe -- Sosy2006-09-13
PN-A-77700:2006PPrzetwory warzywne -- Kapusta kwaszona2006-09-22
PN-A-75030:2006PGrzyby świeże i przetwory grzybowe -- Terminy i definicje2006-09-29
PN-A-78515:2006PPrzetwory grzybowe -- Mączka grzybowa jadalna2006-09-29

 

 

Przegląd zostanie wykonany przez 38 Komitet Techniczny - grupę ekspertów wchodzących w skład Organów Technicznych działających przy Polskim Komitecie Normalizacyjnym. Datę zakończenia przeglądu zaplanowano na 31 maja 2017. O wyniku przeglądu poinformujemy w czerwcowym newsletterze.

 

autor: Lidia Kucharska - Auditor wiodący ISOQAR

Skontaktuj się z nami

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z polityką prywatności.

Polityka prywatności