FSPCA Kontrole Prewencyjne w Bezpieczeństwie Żywności - zdobądź certyf

FSPCA PREVENTIVE CONTROLS FOR HUMAN FOOD FDA RECOGNIZED TRAINING FOR PCQI

Czy Twoja firma jest zarejestrowana w bazie FDA?

Czy Twoja firma eksportuje do USA?

Czy Twoja firma chce działać zgodnie z nowymi przepisami Food Safety Modernisation Act obowiązującymi w USA?

 

Jeżeli na każde pytanie Twoja odpowiedź jest twierdząca, koniecznie zgłoś się na szkolenie:

 

FSPCA Kontrole Prewencyjne w Bezpieczeństwie Żywności

(FSPCA PREVENTIVE CONTROLS FOR HUMAN FOOD - FDA RECOGNIZED TRAINING FOR PCQI)

 

Kurs ten spełnia wymagania szkoleniowe FDA dla PCQI określone w amerykańskiej reformie prawa żywnościowego – FSMA

 

Organizatorzy szkolenia:

Jednostka certyfikująca ISOQAR CEE z partnerem PROFOOD CONSULTING LLC.

 

Kurs jest przeznaczony dla osób, które chcą nabyć wiedzę na temat nowych wymagań prawnych zawartych w ustawie Food Safety Modernisation Act. Osoby biorące udział w szkoleniu zostaną przygotowane do pełnienia funkcji PCQI  (Preventive Controls Qualified Individual) określonej w ustawie o Modernizacji Bezpieczeństwa Żywności (FSMA).

 

Szkolenie ma formę warsztatów. Część teoretyczna przekazywana jest w formie wykładu. Część praktyczna szkolenia realizowana jest poprzez ćwiczenia (wypełnianie dokumentacji, studia przypadków, propozycje rodzaju podejmowanych działań).

 

Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat Preventive Controls Qualified Individual (PCQI)

 

Szkolenie skierowane jest do

  • przedstawicieli firm eksportujących do USA,
  • osób chcących zdobyć kwalifikacje do pełnienia funkcji PCQI,
  • właścicieli, członków najwyższego kierownictwa,
  • osób odpowiedzialnych za eksport żywności,
  • członków zespołu ds. HACCP,
  • dyrektorów, kierowników odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności,
  • auditorów systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności,
  • managerów, pełnomocników i specjalistów w zakresie systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności,
  • technologów żywności,
  • osób zainteresowanych tematyką szkolenia.

 

 

Program szkolenia

Dzień 1

  • Ogólny zarys planu bezpieczeństwa żywności FSMA,
  • GMP i pozostałe PRPs,
  • Zagrożenia biologiczne w bezpieczeństwie żywności,
  • Chemiczne, fizyczne i umotywowane czynnikami ekonomicznymi zagrożenia bezpieczeństwa żywności,
  • Etapy wstępne w przygotowywaniu Planu Bezpieczeństwa Żywności,
  • Źródła informacji przydatnych w opracowywaniu Planu Bezpieczeństwa Żywności.

Dzień 2

  • Analiza zagrożeń i określenie kontroli prewencyjnych dla żywności,
  • Kontrole prewencyjne procesu technologicznego,
  • Kontrole prewencyjne dla alergenów,
  • Kontrole prewencyjne sanitarne,
  • Kontrole prewencyjne w łańcuchu dostaw.

Dzień 3

  • Weryfikacja i walidacja,
  • Prowadzenie i utrzymywanie zapisów,
  • Plan wycofania produktu,
  • Przegląd przepisów FSMA, aktualne dobre praktyki produkcyjne cGMP, Analiza zagrożeń i kontrole prewencyjne uwarunkowane ryzykiem (HARPC).

 

Sylwetka trenera

Jacek Sztabowski: Absolwent Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Auditor wiodący, trener i niezależny ekspert techniczny w sektorze spożywczym, współpracujący z wieloma firmami i jednostkami certyfikującymi na całym świecie. Od 2008 roku prowadzi usługi doradcze i szkoleniowe w zakresie systemów bezpieczeństwa żywności i prawa żywnościowego w USA. Od 2013 roku dyrektor korporacyjny ds. GFSI w sektorze opakowań żywności w USA, Kanadzie i Meksyku. Trener IHA(International HACCP Alliance) & FSPCA(Food Safety Preventive Controls Alliance) do prowadzenia kursów programowych FSPCA/FDA & HACCP.


 

Dodatkowe informacje:

Miejsce prowadzenia szkolenia

Szkolenia otwarte odbywają się w Warszawie.

W przypadku dużej liczby zgłoszeń szkolenie możemy zorganizować w Poznaniu, Wrocławiu, Krakowie i Gdańsku.

Na życzenia Klienta możemy zorganizować szkolenie zamknięte w siedzibie Klienta.

 

Język i materiały szkoleniowe

Szkolenie będzie prowadzone w języku polskim z użyciem materiałów szkoleniowych w języku polskim i angielskim.

 

Najbliższe terminy szkoleń (czas trwania 2,5 dnia)

Warszawa: 16-18.10.2017r (2,5 dnia)

 

Koszt szkolenia

4500 złotych netto + 23% VAT

 

Sposób zgłoszenia

Wyślij Formularz zgłoszeniowy na adres szkolenie@isoqar.pl lub zadzwoń do nas!

Zgłoszenia przyjmujemy do 25 września 2017r.

Skontaktuj się z nami

Regulamin plików cookies