Rozszerzenie akredytacji na kolejne Kategorie IFS Food

Rozszerzenie akredytacji na kolejne Kategorie IFS Food

2016-12-23

Miło jest nam poinformować, że ISOQAR rozszerzył zakres swojej akredytacji w standardzie IFS Food o kolejne Kategorie:

Kategoria 1 - Czerwone i białe mięso, produkty drobiowe i mięsne

Kategoria 5 - Owoce i warzywa

Kategoria 9 - Oleje i tłuszcze  

 

Od grudnia 2016r. wszystkie certyfikaty IFS Food wydawane przez ISOQAR dla kategorii:

Kategoria 1 - Czerwone i białe mięso, produkty drobiowe i mięsne

Kategoria 4 - Produkty mleczne

Kategoria 5 - Owoce i warzywa

Kategoria 6 - Produkty zbożowe, płatki zbożowe, przemysłowe wyroby piekarnicze i cukiernicze, słodycze, przekąski

Kategoria 8 - Napoje

Kategoria 9 - Oleje i tłuszcze

Kategoria 10 - Sypkie, inne składniki i dodatki

są akredytowane przez prestiżowy brytyjski organ akredytujący UKAS (United Kingdom Accreditation Service), co zapewnia im rozpoznawalność i uznawalność na całym świecie.

 

Certyfikat IFS Food jest uznanym przez GFSI (Global Food Safety Initiative) standardem dla auditu bezpieczeństwa żywności i jakości procesów i produktów producentów żywności. Dotyczy to zakładów przetwarzających żywność lub firm, które pakują sypkie produkty spożywcze.

 

Certyfikacja na zgodność ze standardem IFS Food niesie ze sobą szereg korzyści:

  • Potwierdzenie zgodności procesu produkcji z międzynarodowymi standardami, wymaganiami prawnymi i specyfikacjami klientów.
  • Wzrost konkurencyjności.
  • Możliwość pozyskania nowych rynków.
  • Budowanie dobrych relacji z sieciami handlowymi (często warunek zaistnienia w sieciach).
  • Ograniczenie lub wyeliminowanie auditów klientowskich.
  • Zyskanie większego zaufania dla oferowanych produktów i dostawców.

 

Zadzwoń pod numer +48 22 649 76 64 lub napisz na isoqar@isoqar.pl i zapytaj o to, jakie kroki trzeba podjąć, aby uzyskać certyfikat IFS Food.

Skontaktuj się z nami

Regulamin plików cookies