BRC Food wersja 8

BRC Food wersja 8

Konsultacje i przegląd pojawiających się kwestii bezpieczeństwa żywności wskazały na szereg możliwości dalszego rozwoju od czasu publikacji 7 wersji wymagań standardu BRC Food

 

Kluczowe cele wprowadzenia 8 wersji standardu BRC Food to:

  • dostosować wymagania wersji 8 do proponowanych wymagań benchmarków GFSI w aspektach:
    • monitoringu środowiska
    • obrony żywności (food defence)/ bezpieczeństwo produktu
    • Karmy dla zwierząt
    • Żywych zwierząt
  • kontynuować działania mające na celu zmniejszenie ciężaru podwójnych, prywatnych audytów certyfikowanych firm
  • rozważyć wszelkie potencjalne konsekwencje wymogów amerykańskiej ustawy o modernizacji bezpieczeństwa żywności (FSMA)
  • rozważyć praktyczne aspekty uwzględnienia kultury bezpieczeństwa produktów w ramach standardu
  • przegląd zakresu standardu
  • przegląd problemów, incydentów i wycofań
    • oznakowanie produktów.

 

Oficjalne wydanie nowej wersji BRC Food wersja 8 planowane jest na sierpień 2018 roku.

Audity na zgodność z nowymi wymaganiami będą przeprowadzane od lutego 2019 roku.

 

W celu ułatwienia procesu przejścia na nową wersję standardu BRC, ISOQAR CEE oferuje Państwu szkolenia otwarte oraz zamknięte. Po więcej informacji kliknij TUTAJ

Skontaktuj się z nami

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z polityką prywatności.

Polityka prywatności