Trwają prace nad BRC Food Safety wydanie 6

Trwają prace nad BRC Food Safety wydanie 6

W styczniu 2011 roku ruszyły prace nad nową wersją normy BRC Food Safety. Będzie to już 6 wydanie tego Standardu.

 

Obecnie obowiązujący standard BRC Food Safety wydanie 5 został opublikowana w styczniu 2008 roku i obowiązuje już od 3 lat. Wszystkie standardy BRC są poddawane okresowym przeglądom, które mają na celu zapewnić ich aktualność i spełnienie wymagań użytkowników.

 

BRC kładzie duży nacisk na zrozumienie opinii wszystkich użytkowników Standardu. Jeżeli macie Państwo pomysły w jaki sposób można udoskonalić BRC Food Safety wydanie 5, sposób używania tego Standardu czy certyfikacji to wszystkimi takimi opiniami można podzielić się drogą mailową wysyłając wiadomość pod adres: brcglobalstandards@brc.org.uk

 

Wszystkie komentarze i opinie będą przedstawione grupie roboczej pracującej nad Standardem. BRC oferuje również możliwość aktywnego udziału podczas tworzenia kolejnych wersji projektu wydania 6 Standardu (wersji Draft). Więcej o tym na stronie BRC.


Dzięki takiemu podejściu i społecznym konsultacjom możliwe będzie doskonalenie normy i ciągłe spełnianie wymagań tak licznej grupy jak jest to możliwe.

 

Przegląd Standardu jest wykonywany przez grupy robocze powołane z Komitetów Technicznych BRC (BRC Technical Advisory Committees). BRC dokłada wszelkich starań aby grupy robocze reprezentowały interesy wszystkich zainteresowanych stron. W ich szeregach znajdują się przedstawiciele: organizacji handlowych, producentów żywności, detalistów, firm logistycznych, jednostek certyfikujących i akredytujących.

 

Publikacja BRC Food Safety wydanie 6 jest planowana na lato 2011, a pierwsze audity na zgodność z nową wersją standardu planowane są na styczeń 2012 roku.

Skontaktuj się z nami

Regulamin plików cookies